Excursii in Europa-Atena

Capitala Greciei, Atena este orasul cu cea mai bogata istorie din lume. Evolutia glorioasa de care a avut parte Grecia Antica a inceput sa iasa la suprafata inca din Epoca Bronzului. In 1987, Acropola din Atena a intrat in topul patrimoniului cutural mondial.

Image

Atena este una dintre capitalele Europei in care istoria are un rol semnificativ pentru dezvoltarea economiei. Atena detine unul dintre cele mai importane monumente istorice din lume ce dateaza din cele mai vechi timpuri. Aropola din Atena, a fost propusa pentru una dintre cele 7 minuni ale lumii.
Aropola din Atena reprezinta principala atractie turistica a Greciei. Acesta constructie, astazi turistii nu o pot admira in toatalitate, o parte a constructiei fiind daramata de catre turci in anul 1686. Termenul de “acropole” se traduce “orasul de sus” si multe socole la rand Acropolele, a avut rol de spatiu pentru refugiu in caz de invazie.
Capitala Greciei in anul 2004 a fost gazda Jocurilor Olimpice care au adus orasului in mod indirect o infrastructura moderna.
Zona cu cel mai puternic flux de turisti este centrul istoric ce se afla pe un deal de unde se poate privii o panorama a Atenei; un contrast de stiluri arhitecturale ca: antic, bizantin, neoclasic si modern. In zona se gaseste si Parthenonul precum si alte cladiri faimoase ale orasului. Centrul istoric al orasului este incojurat de cafenele si cladiri de exponate moderne. Preturile rezonabile a biletelor de avion din ultima perioada a sporit turismul in zonele de interes din Europa. Tot mai multi romani aleg excursiile in strainatate, un zbor de la Bucuresti la Atena poate costa si 70 euro.

Leave a comment