Roma, Colosseumul

Roma este capitala Italiei si totodata cel mai important centru economic si cultural. Roma este unul dintre cele mai importante orase istorice ale lumii si unul dintre cele mai puternice centre religioase mii de ani la rand. Poatentialul turistic a orasul este de milioane de vizitatori anual.
Istoria Romei incepe, conform legendei, in anul 753 i.Hr. si ulterior Imperiul Roman 27. i.Hr.
Principaul puct turistic al orasul il prezinta partea veche a romei, centrul medieval si renascist. Intreaga zona este impanzit de cladiri ce au in spate o istorie de peste 2000 ani. Cea mai renumita capodopera arhitecturala a centrului istoric este Colosseumul.

Image

Dupa finalizarea constructiei Colosseumului acesta era cea mai mare cladire a epocii cunoscuta pe atunci ca Amfiteatrul Flavian. Constructia a inceput la intiativa imparatului Vespasian in anul 72 d. Hr si a fost terminata opt ani mai tarziu.Colosseumul avea o capacitate de 55.000 de spectatori, impartit pe patru etaje ajungand la o inaltime de 48 de metri.
Secole la rand, rolul Colessumului a fost folosit de catre marii imparati pentru a oferii spectacole/jocuri publicului pentru sporirea popularitatii acestuia. “Jocurile” durau o zi sau mai multe si incepeau cu specatole de comedie si se terminau cu lupte sangeroase intre gladiatori, care de cele mai multe ori erau pana la moarte.
Astazi structura imensa a Colosseumului nu este completa, partea sudica fiind daramata in urma cutremurului din 847.
Inafara de Coleseum sunt si alte cladiri istorice de o valoare inestimabila ca: Basilica San Pietro, Fontana di Trevi,Piazza di Spagna, Vaticanul, Columna lui Traian si multe altele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s