Romanii prefera vacantele in afara

Sondasele facute in ultii ani demonstrat ca aproape jumatate din romani prefera vacanta in strainatate. Unul dintre motivele cel mai des intanlite in sondaje, este de natura financiara. Romanii sustinut ca ofertele statiunilor din Bulgaria, Grecia si chiar Croatia sunt mai avantajoase ca cele de pe litoralul romanesc.
Spere exemplu Croatia dispune de un numar de peste 1100 de insule ce pot oferii multe variante pentru petrecerea unei vacante. Croatia are deschidere la Marea Adriatica, litoralul Croatiei se intinde pe o distanta de 1778 km iar cel mai important este faptul ca litoralul Croatiei denite un numar foarte mare de “steaguri albastre” ce garanteaza calitatea. Daca vreti sa aveti parte de caldura, ca si in Romania perioada cea mai favorabila este intre lunile iulie si august cand apa marii variaza intre 27°-29° grade C iar daca preferati un sejur mai linistit, septembrie este alegera potrivita. Multe dintre plajele croate sunt pietroase insa foarte cunoscute pentru calitatea apei. Pentru familiile ce vor sa vina cu cei mici Brela, Crikvenica Riviera, Dubrovnik, Soline sau Vela Plaza sunte variantele cele mai portivite, apa avand o adancime foarte mica.
Daca te numeri printre turistii ce cauta distractie, agitatie, cluburi statiunile din sudul tarii sunt cele mai potrivite. In general toata statiunile se adreseaza unei vacante relaxante la malul Marii Adriatice.

Image.
O alta varianta pentru petrecerea unui sejur placut in Croatia o prezinta Muntii Velebit supranumiti de UNESCO “Refugiul universal al vietii salbatice” una dintre atractiile turistice importante ale tarii datorita istorie a locului de peste 3000 de ani.
Cea mai favorabila cale de acces este catre plaje din Croatia un zbor cu avionul de aproximativ o ora si jumate pana la Dubrovnik sau Split.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s