Vacante in Europa

In ultii ani mai bine de 40% din romanii care isi fac vacante aleg ofertele din strainatate pentru ca sunt mai avatajoase iar hotelurile ofera turistilor mult mai multe oferte de tip all inclusive. Cele mai cautate oferte sunt pachetele de cinci nopti.

Image

Conform unui sondaj realizat de Business24, motivul principal pentru care romanii aleg vacantele si concediile in strainatate este de natura finaciara. Aproape jumatate din raspunsurile sondajului au avut la baza acest motiv. Turistii romani care aleg sa-si petreaca vacantele de vara pe litoralul bulgar si pentru cunoscutele mancaruri marine ca “Nevasta marinarului” una dintre cele mai delicoase delicatese care au atras turisti din toata lumea. Supele de scoice in restaurantele pescaresti din Bulgaria ofera turistilor oportunitatea de a alege pana la 30 de feluri de supe iar pretul unei portii costa putin peste un euro, pret mult mai mic fata de cele de pe litoralul romanesc.

Un sejur de cinci nopti pe litoralul romanesc atinge un pret de aproximativ 700 lei intr-un hotel de trei stele pe cand la vecini bulgari vin cu oferte mult mai avantajoase si conditii mai bune de cazare. Procentajul romanilor care aleg sa ramana in tara pentru o vacanta nu depaseste 20%.Principale destinatii pentru vacantele in strainate a turistilor romani sunt: Bulgaria, Grecia, Turcia si Croatia. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s