Sinaia-una din cele mai reprezentative statiuni montane din tara

Sinaia este una din cele mai reprezentative statiuni montane din Romania. Statiunea este situata pe Valea Prahovei. In Sinaia se gaseste si fosta resedinta a regelui Carol I, Castelul Peles una dintre cele mai deseama creatii arhitecturale din tara. Renumele statiunii de “Perla a Carpatilor” este datorat peisajului deosebit ce o inconjoara statiunea. Statiunea se este aplasata la o altitudine de aproximativ 770 m iar pe alocuri atinge si 1.057 m.

Image

In sezonul rece, din decembrie si chiar pana in mai uneori, Sinia ofera turistilor posibilitati excelente de praticare a sporturilor de iarna mai ales a shiatului, datorita partiilor de pe crestele de 2000 m altitudine. In 2011 la Sinaia s-au inaugurat alte doua partii(Partia Valea Soarelui 2 – 1.200 m /Partia Laptici 1.900) si un telescaun si un teleski, pe langa alte partii precum Carp, Valea Dorului, Valea Soarelui 1, Drumul Vechi, Scandurar, Drumul de Vara. Astfel Sinaia poate oferi conditii de shiat variate, pe toate dificultatile.
Posibiliatile de petrecere a unei vacante reusite in Sinaia sunt variate de la excursii montane pana la praticarea sporturilor de iarna. Sinaia se gaseste in topul primelor trei statiuni montane de din Romania oferint unele dintre cele mai bune conditii de cazare. Sinaia ofera vizitatorilor, pe langa panorama superba a muntilor si cateva dintre cele mai renumite obiective turistice ca: Manastirea Sinaia, Castelul Peles, Cazinoul Sinaia, Pestera Ialomicioarei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s