Orase importante ale Romaniei

Judetul Brasov se afla pe locul doi in topul celor mai vizitate judete din Romania asta datorita statiunilor montane. Resedinta judetului Brasov, Orasul Brasov este un oras medieval fapt care se reflecta in turism.
Unul dintre cele mai reprezentative constructii ale orasul este fara indoiala Biserica Neagra. Acesta se afla in centru municipiului Brasov si este biserica parohiala a Bisercii Evanghelice C.A. din Romania.
Este considerata de multi arhitecti o capodopera a constructiilor gotice si totodata este cel mai mare lacas de cult din tara.
Constructia bisericii a inceput in anul 1383 si a fost finalizata 1477 cu o pauza in anul 1421 cand lucrariele au fost oprite din cauza invaziei turcilor. Denumirea “populara” de Biserica Neagra a fost datorta unui incendiu in 21 aprilie 1689 care a cuprins biserica de fum inegrind-o insa oficializarea numelui a avut loc abea in secolul al XIX-lea

Brasov

Biserica Neagra are o inaltime de 89 de metri si o latime de 38 fiind cea mai mare lacas de cult in stil gotic din Europa din sud-est. Fiind o biserica-hala are o capacitate de adapost de circa 5.000 de persoane.In Biserica pe langa multe obiectite vechi de o valoare inestimabila se gaseste cea mai mare oraga mecanica “Buchholz” cu 3993 tuburi fiind unica in Europa de sud-est. Biserica are si o impresionanta colectie de covoare anatoliene din secolele XV-XVI. Detaliile legate de celebra biserica precum si viata lui Johannes Honterus (1498-1549) reformatorul acestui lacas de cult, sunt prezentate turistilor in cadrul unor expozitii ce au loc in biserica in perioada 15 iunie-15 septembrie intre orele 10:00 si 17:00 si intre 16 septembrie si 14 iunie intre orele 10:00 si 15:30.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s