Pariurile Sportive

Image

Pariurile sportive au luat amploare au devenit un curent si o forma dezechilibrata de a face bani. Pariurile sportive sunt definite ca actiune ce are ca scop prezicerea unui rezultat din domeniu sportiv, prin introducerea unei mize.Pariurile sportive sunt catalogate ca si jocuri de noroc, adica din puct de vedere legal pariuri sportive variaza de la un stat la altul.

In Stele Unite din 1994 fuctioneaza legea cu privire la Protectia Sportului si ca urmare sunt interzise pariurile pe aproape intreg teritoriul SUA. In tarile europene pariurile sportive fuctioneaza foarte bine ca o activitate onesta inteleasa drept hobby a fonilor sportivi.
Echilibrul unui eveniment sportiv care poate fi pariat, il constituie “cota”. Cota este reprezentata de un numar care face raport intre potentialul de castig si suma pariata. Fiecare casa de pariuri isi stabileste cotele. Toate casele de pariuri au incercat sa ofere “clientilor” zeci de modalitati pentru ai atrage. Spre exemplu crearea unui bilet direct de pe internet ca in cazul http://www.parior.ro unde pariori pot gasi clasamentele, ultimele rezultate etc in priciu toate informatiile necesare pentru a ghici rezultatul.

Pariurile sportive au fost clasate in doua categori: clasice si live. Cele clasice se pun inainte evenimentului  iar cele live care iti ofera posibilitatea de a pune pariul in timpul desfasurarii  evenimentului.  In cazul pariurilor live, ai ajantajul ca poti urmarii meciul(ex.) iar  cotele sunt afisate si stabilite in fuctie de cum evolueaza evenimentul. Premize precum urmatorul corner sau urmatorul gol sunt cele mai des jucate.  In cazul unui pariu classic, im mod obisnuit se poate premiza de la 1 la 14 evenimente in fuctie de casa de pariuri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s